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Stability and manufacturing recommendations and precautions for the production of Amoxicillin and Amoxicillin/Clavulanate finished pharmaceutical products

Habib, George (2017) Stability and manufacturing recommendations and precautions for the production of Amoxicillin and Amoxicillin/Clavulanate finished pharmaceutical products.
Master-Thesis (ULG), University of Vienna. Universitätslehrgang Pharmazeutisches Qualitätsmanagement MSc
BetreuerIn: Kratzel, Martin

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DOI: 10.25365/thesis.46383
URN: urn:nbn:at:at-ubw:1-20536.03701.193568-7

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Abstract in English

Amoxicillin/clavulanate pharmaceutical products are very important antibacterial combinations. Summarizing and focusing on the most important environmental factors that affect the stability of amoxicillin/clavulanate preparations and the methods and the mechanisms to protect the product against degradative factors should be introduced, in order to provide and illustrate the ideal manufacturing conditions for amoxicillin and amoxicillin/clavulanate pharmaceutical products as an improvement for the production process. This literature work summarizes the most important studies, articles, and books handling, treating and discussing the stability and the special manufacturing precautions of beta-lactam antibiotics generally and amoxicillin/clavulanate Products Specially.

Schlagwörter in Englisch

Beta-lactam antibiotics / Amoxicillin / Potassium clavulanate / Solid state stability / Photolysis / Thermal degradation / Environmental factors / Humidity / Oxidation / Structure-activity relationships / Manufacturing and protection of amoxicillin/clavulanate

Abstract in German

Pharmazeutische Produkte aus einer Kombination von Amoxicillin/Clavulansäure sind sehr wichtige antibakteriell wirksame Präparate. Die Zusammenfassung präsentiert die wichtigsten Umweltfaktoren, die einen Einfluss auf die Stablitiät von pharmazeutischen Amoxicillin/Clavulansäure Präparaten haben können. Weiters Methoden und Mechanismen, um das Produkt vor abbauenden Faktoren zu schützen, damit die idealen Produktionsbedingungen für Amoxicillin/Clavulansäure Produkte im Rahmen des Produktionsverbesserungsprozesses eingeführt werden können. Diese Literatur Masterarbeit ist eine Zusammenfassung der wichtigsten Studien, wissenschaftlichen Posten und Bücher, die die speziellen Produktionsbedingungen und Vorsichtmaßnahmen bei der Produktion von Beta-Lactam Antibiotika und Amoxicillin/Clavulansäure Produkten beschreiben und diskutieren.

Schlagwörter in Deutsch

Beta-Lactam Antibiotika / Amoxicillin / Potassium Clavulanate / Festzustand Stabilität / Photolyse / Thermolyse / Oxidation / Feuchtigkeit / Umweltfaktoren / SAR / Herstellung und Schutz von Amoxicillin/Clavulanate Produkten

Item Type: Hochschulschrift (Master-Thesis (ULG))
Author: Habib, George
Title: Stability and manufacturing recommendations and precautions for the production of Amoxicillin and Amoxicillin/Clavulanate finished pharmaceutical products
Umfangsangabe: vi, 48 Seiten
Institution: University of Vienna
Faculty: Postgraduate Center (PGC)
Studiumsbezeichnung bzw.
Universitätslehrgang (ULG):
Universitätslehrgang Pharmazeutisches Qualitätsmanagement MSc
Publication year: 2017
Language: eng ... Englisch
Supervisor: Kratzel, Martin
Assessor: Kratzel, Martin
Classification: 44 Medizin > 44.40 Pharmazie, Pharmazeutika
AC Number: AC14546507
Item ID: 46383
(Das PDF-Layout ist ident mit der Druckausgabe der Hochschulschrift.)

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